SK Tichá | | Muži | Rozhovory

Daniel Kula: Převládají pozitivní pocity

Ohlédnutí za podzimní části. Rozhovor s trenérem Danielem Kulou.

  • Trenére, podzimní část sezóny skončila, dá se říct, že úspěšně. Jak se za ní ohlížíte vy?

I když je to ještě čerstvé, převládají pozitivní pocity. Nicméně od druhé poloviny soutěže se rapidně zhoršila tréninková účast a tím i kvalita přípravy. Tak mě častěji napadají otázky, zda naše postavení v tabulce má pevný základ. Tím ovšem nechci zpochybnit fotbalovou kvalitu týmu, troufám si tvrdit, že mimo Kozlovice a nějaké pasáže některých zápasů nás žádný soupeř nepřehrál. Takže abych to shrnul, potenciál zde je, ale bez kvalitní přípravy a koncentrace na zápasy se nelze zlepšovat.

  • Splnila podzimní část očekávání?

Během sezóny se měnil výbor a ani předešlý ani ten současný přede mnou nevyřkl konkrétní cíle. Myslím, že to ničemu neublížilo. Já jsem v předsezóním rozhovoru řekl, že po covid pauze bude těžko v soutěži něco odhadovat, samozřejmě, že sám sobě jsem si stanovil nějakou laťku spokojenosti. I když to tady bylo pro mě vše nové, nebál jsem se přijít s něčím odlišným, než praktikovali předešlí trenéři a s tím jak to tým zvládl jsem spokojen. A co mi podzim ukázal? Hlavní je se navzájem poznat nejen fotbalově, ale i lidsky, což se z větší části povedlo a budeme na tom dále pracovat.

  • Po porážce v Lískovci přišla série pěti výher v řadě, vyčítal jste něco hráčům po úvodním zápase sezóny?

Vůbec ne, obrovsky si mě získali, doslova jsme vstali z mrtvých. Moje premiéra jak z hrozného snu, ve 12. minutě 2:0, po půl hodině jsme měli vystřídáno, a to co jsme potom předvedli ve zbytku utkání mám pořád před očima, bohužel i ty neproměněné šance. Před sezónou jsem se obával, že přijdou zápasy, kdy vinou úzkého kádru můžeme ztratit třeba i výborně rozjetou sezónu, naštěstí to platilo jen pro tento zápas a už první kolo, protože jsem přesvědčen, že kdyby jsme měli ještě možnost prostřídat, tak jsme tohle utkání nemohli prohrát.

  • V několika zápasech rozhodlo o výsledku neproměňování šancí ...

Já jsem toho názoru, že střelcem se už musíte narodit. Dále hrají roli i faktory jako psychika aj. a samozřejmě to střelecké štěstíčko. Možná je problém ve špatném tréninku, ale na téhle úrovni by ten hráč musel chtít sám, třeba si přidávat, protože když dojde jednou za týden na trénink, tak ten posun v zakončování nemůže být znatelný. Máme v kádru zrovna hráče, který by individuální přístup potřeboval, jsem přesvědčený že má potenciál to klubu mnohonásobně vrátit. Pro mě je ovšem důležité, že si šance dokážeme vypracovat, až ani to nebude platit, bude teprve problém.
 
  • Podzimní derby ...

Každý zápas byl jiný, nejen soupeřem, ale i naším přístupem a momentální formou. Nejfotbalovější to bylo v Kopřivnici, nejlepší atmosféra v Kozlovicích a Veřovicích, Vlčovice bohužel nedorazily...

  • Zápas v Kozlovicích sledovala takřka tisícovka diváků ..

Skvělá návštěva, takovému utkání by slušela i pozornost ČT Sport a jejich projektu o regionálním fotbale. Tohle utkání bylo odměnou pro všechny, kdo fotbal dělají, pro naše hráče byl však samotný zápas lekce, možná i facka.

  • Bilance Tiché v podzimní části (8-3-2)

Dá se na to dívat tak, že jsme sice získali 27 bodů, ale taky 12 bodů ztratili. Objektivně musím uznat, že v Kozlovicích zasloužená prohra, o Lískovci už jsem se zmínil a zpětně lituji i domácí remízy se Starým Jičínem, ale s nimi máme šanci na reparát v semifinále poháru.
 
  • Úzký kádr a marodka ...

S tím jsme už do sezóny bohužel šli, naštěstí jsme to zvládli, herně i výsledkově. Zranění se nám nevyhýbaly a tenhle fakt vás nejprve zasáhne na již zmiňované účasti na trénincích a postupně ovlivní i výkonnost zápasovou, ale s tím se musí každý trenér umět vyrovnat.

  • V poháru se Tichá dostala do semifinále, které se odehraje na jaře.

Rozhodně víme co chceme, zatímco v soutěži jsme si cíle nahlas nedávali, o poháru jsme od začátku mluvili. Tuhle trofej chceme dovést do Tiché! Neznamená to ovšem, že bychom jednu či druhou soutěž upřednostňovali.

  • Jaký vás čeká program v nejbližších dnech?

Jedna věc je má představa či plán, druhá přístup hráčů. Máme k dispozici dvakrát týdně tělocvičnu, od ledna bychom mohli využívat i nějakou umělou plochu, samozřejmě budou následovat i přípravné zápasy. V této chvíli ovšem přijde zasloužený odpočinek, připravovali jsme se takřka bez přestávky od začátku května, za to patří klukům mé dík.

  • Zimní příprava 2022 ...

Na tuhle otázku je ještě brzy konkrétně odpovídat, myslím, že zimní období se nebude příliš odlišovat od těch minulých. A co se týká pohybu hráčů, nic není nemožné. Základem je chtít oblékat dres Tiché a týden co týden tomu dávat maximum.

Aktuální články

Preview: Finstal Lučina – SK Tichá (sobota, 16:00)

Před zápasem. 18.kolo ČPP I. A třídy sk. B.

Buďte s námi V REPRE! Nový díl s Ondřejem Čelůstkou a Tomášem Petráškem

Buďte s námi V REPRE! Česká reprezentace ve spolupráci se svým partnerem TCL přináší podcast, ve kterém vystupují exkluzivní hosté...

V Praze proběhl velký seminář trenérů

V pondělí 15. dubna uspořádala Unie českých fotbalových trenérů společně s Fotbalovou asociací České republiky v Praze velký seminář...