SK Tichá | | Muži | Rozhovory

Daniel Kula: Úspěch je zásluhou celého klubu

Ohlédnutí za sezónou 2021/22. Rozhovor s trenérem Danielem Kulou.

  • Trenére, soutěžní ročník 2021/22 skončil úspěchem. Jak se za ním ohlížíte vy?

Myslím, že si to teď všichni užíváme. Nebylo to takové to vítězství, kdy třičtvrtě sezóny vedete. My jsme si to trpělivostí a vůli vybojovali až v samém závěru. Naplno se to docení asi až později, kdy už třeba přijdou chudší časy. Jsem rád, že jsem na tomhle mohl mít svoji zásluhu, největší odměnou pro mě jsou šťastné tváře okolo. Ten pocit, že ti lidé zažívají radost. Těší mě i odezva na sociálních sítích, snad pětinásobná oproti sezóně, gratulace napříč okresem, hezky se dívá i na statistiky. Úspěch je zásluhou celého klubu, žádná fráze. Postupem času fungovala chemie mezi vedením, trenérem, kabinou, fanoušky, tak, že jsme získali titul. Druhé Kozlovice neustály náš tlak zezadu, třetí Kopřivnice má, co se týče jednotlivců možná největší kvalitu, ale za mě tam chybí to důležité v srdíčku... a Jeseník, ukázalo se, že jeden hráč sezónu nedělá.

  • Podzimní a jarní část sezóny..

Podzimní část jsme zahájili přípravou po covidu v květnu a měli jsme tak tři a půl měsíce na to se nachystat. Z prvního zápasu jsem měl pocit, že hráči prohrávali už, když vysedali z autobusu. Bylo potřeba jim nalít více sebevědomí, byl jsem pro ně nový a já se učil za pochodu jména soupeřů a samozřejmě poznával charaktery našich hráčů. Tým byl silný, jen to ještě nevěděl. Drželi jsme se v tabulce, tam kde jsem chtěl abychom byli a zpětná vazba od nezávislých osob byla velice pozitivní na předváděnou hru. Podzim nám dal slušný základ pro jaro. Zimní příprava probíhala ve skromných podmínkách, ale přístup byl lepší než jsem čekal. V přípravných zápasech už jsem odhadoval vývoj sportovní formy a trefil jsem se přesně. Kvalitní úvod, nejprve doma pohár a pak důležitá výhra na půdě tehdejšího lídra. Očekával jsem, že pokles přijde v prostřední části jara, ale věděl jsem, že "vítězné" týmy musí bodovat i v téhle fázi. My jsme udolali Veřovice, Lískovec a vyloženě nám nevyšly jen Vlčovice a finále poháru. Remíza v Mořkově se mohla zdát málo, ale poté přišla ta fáze formy, která nás dovedla k titulu. Odlišnost mě napadá asi jen v tom, že na podzim jsme vydrželi hrát celou dobu pohledný fotbal, jaro bylo v té prostřední části méně pohledné, ale tým byl v porovnání s podzimem výrazně bodově úspěšnější. V závěru nám to taky konečně začalo padat i ze standartek, což nám na podzim chybělo.



  • Splnila sezóna Vaše očekávání?

Klub cíle nevyhlásil, nikdo mě tady příliš neznal. Pan Lacko mi řekl hlavně nespadněte :-) a já nejsem alibista, abych vyhlašoval, že chci hrát klidný střed. Pro mě první přípravný zápas na Dolní Bečvě, byl jakýmsi ukazatelem, co bychom mohli hrát a podle toho jsem předpokládal, že budeme patřit do širší špičky. Nikdo, ale po covidu nemohl přesněji odhadnout, kdo bude favorit. A na otázku odpovídám, překonal stanovené cíle :-).

  • Který zápas byl dle Vás v jarní části „ten“ zlomový a nasměřoval Tichou za vítězstvím v soutěži?

Nevím jestli zápas byl zlomový, naše výsledky i výsledky soupeřů nás stále přibližovaly výbornému umístění a asi to začalo v Mořkově, kde jsme byli lepší, ale museli jsme otáčet, abychom bodovali. Poté přišel hektický týden s doplňováním kádru a vrcholem byl obrat s Kozlovicemi.

  • Které zápasy řadíte mezi ty povedené a které naopak mezi ty nepovedené?

Na podzim asi jen v Kozlovicích, jaro Vlčovice a Kunín. Ostatní beru jako povedené i když o Mořkově asi Ondra Švrček nebude chtít slyšet :-).


  • Proměňování šancí..

Na podzim jsem hned v úvodu v Lískovci řekl, že jsme dojeli na úzký kádr, protože i přesto, že jsme za dvanáct minut prohrávali o dva góly, sahali jsme dvacet minut před konce po dokonalém obratu. Doma jsme ztratili za remízu se Starým Jičínem, šancí bylo hodně a myslím, že v Kopřivnici jsme při troše štěstí mohli taky brát o dva body více. Na jaře jen Mořkov. V zápasech, kdy jsme prohráli, jsme neměli nárok.

  • Jarní derby ..

Vlčovice, spousta lidí ještě dnes nechápe, ale oni v té části sezóny poráželi každého a my jsme si vybrali ten správný zápas, protože ty rozdílové body měly teprve přijít právě v domácích zápasech. Doma jsme byli celou sezónu maximálně zodpovědní a ta série je výborná.

  • Pohárové utkání Tiché nevyšlo, jak se na tento zápas zpětně díváte?

Teď už s nadhledem a zároveň mě to motivuje do příštího ročníku. Tak nějak neumyslně jsem pozornost kabiny směřoval k pohárové trofeji a nevyšlo to. Naopak o vítězství v soutěži ode mne nikdo neslyšel až do konce a ukázalo se, že to bylo takhle správně :-).


  • Úzký kádr a marodka..

Míra Srněnský, jak jsem psal v pozápasovém hodnocení, už jen to, že se z té situace nepodělal byl úspěch. Pak přidal i druhý vítězný zápas se Spálovem. Chce pokračovat, věřím, že by mohl být budoucí jedničkou v týmu. Radim Švrček, oproti vám jsem ho neznal, jen z doslechu, takový hráč zvednul DNA celé kabiny. Klíčový proti Kozlovicím, budoucnost nejistá. Patrik Bartoš, po pár trénincích jsme ho zaregistrovali, snaží se, fotbalový je, uvidíme, jestli zvládne dohnat fyzické manko. Jan Svoboda, registrace v tichosti, možná se spousta lidí až teď dozví, že jde o hokejistu prvoligového HC ZUBR Přerov. Nehrál od žáků, hned s Kozlovicemi dvě šance, dočkal se ve Starém Jičíně. Povinnosti mu na podzim nedovolí, na jaře uvidíme v jaké přijde formě. Teď mu přeji hokejové úspěchy, barvy klubů jsou stejné :-). Musím ale taky zmínit Leoše Petříka, v té době měl hodně napilno a všechnu tu administrativu zvládl, k tomu jsme stihli přidat i dva přestupy, o kterých se dozvíte už brzy.

  • V posledním zápase soupeř z Fryčovic nedorazil..

Nejen Fryčovice, my jsme letos přišli celkem o tři domácí utkání! Mrzí to, bylo to zpočátku rozpačité, jak začít oslavovat, ale historie si bude pamatovat už jen ten titul. Jinak hlavní část oslav teprve proběhne.


  • Jaký vás čeká program v nejbližších dnech?

Já osobně jsem už ohlásil, že totálně vypínám :-). Příprava je vcelku nachystaná, bude to úplně jiné než loni, letos na to nemáme tři měsíce, ale tři týdny. Hráči mají také nařízeno regenerovat, tak aby byli schopni 15.7.2022 začít, pokud možno bez zdravotních omezení.

  • Je něco, co by jste chtěl závěrem vzkázat fanouškům?

Nejprve hráčům, kromě toho, že vám ještě jednou takhle veřejně děkuji, tak si važte přízně těch nejvěrnějších fanoušků, přestože jich mnoho není. Věřím, že další přibydou. Oni za námi stáli celou sezónu a jsou to srdcaři, což ukázali i na oslavách po neodehraném utkání. Já jim osobně děkuji, nejen za ty oslavy, cítil jsem je na jaře od prvního kola v zádech, pomohli nám a titul patří stejně jako hráčům i jim. Děkuji samozřejmě i skromnému, ale schopnému realizačnímu týmu, Mírovi Srněnskému st. a Liboru Janáčovi, ten stihl i odehrát pár minut v době, když bylo potřeba.

Aktuální články

Materiály pro 26. řádnou Valnou hromadu FAČR

Ve čtvrtek 30. května 2024 se uskuteční 26. řádná Valná hromada Fotbalové asociace České republiky. Ta proběhne v Hotelu NH Collection...

Mobilní aplikace FAČR Integrity pomáhá i při ochraně dětí

Aplikace FAČR Integrity umožňuje jednoduché nahlašování jakýchkoliv negativních jevů ve fotbale. Aplikace si klade za cíl zajištění...

#HIGHLIGHT: Tichá - Bystřice

Sestřih gólů z domácího zápasu proti Bystřici.