SK Tichá |

Trenéři akademií nabízejí svá cvičení fotbalové veřejnosti

Trenéři fotbalových akademií FAČR vytvořili 140 cvičení pro žáky a dorost.

Ty nyní dávají k dispozici všem klubům, i těm nejmenším v České republice. To vše prostřednictvím tréninkového softwaru XPS.

Cílem Regionálních fotbalových akademií Fotbalové asociace České republiky (RFA) je centralizace fotbalových talentů v kategorii čtrnáctiletých a patnáctiletých. Těm RFA poskytuje nadstandartní výchovně-vzdělávací podmínky, a optimálně je tak rozvíjí jak po stránce sportovní, tak společenské a osobnostní.

Momentálně je celkem devět regionálních akademií v osmi krajích. Strategií FAČR je mít RFA ve všech krajích.

RFA připravují hráče na základě dvouletého tréninkového programu, který je rozdělený do výukových bloků s definovanými herními principy pro všechny fáze herního děje. Díky tomuto systému vznikly desítky fotbalových cvičení, které nyní FAČR zpřístupňuje celému fotbalovému hnutí.


„Dokončili jsme tréninkové moduly pro hráče či hráčky v kategorii U14 a U15, jak pro naše akademiky, tak pro širokou veřejnost, které tato fotbalová cvičení nabízíme prostřednictvím softwaru XPS. Každý trenér, ať už je z většího nebo menšího klubu, si tam může sestavit svůj tréninkový program a aplikovat ho na své mužstvo,“ říká Karel Poborský, ředitel Oddělení elitní mládeže.

Aktuální články

Preview: Finstal Lučina – SK Tichá (sobota, 16:00)

Před zápasem. 18.kolo ČPP I. A třídy sk. B.

Buďte s námi V REPRE! Nový díl s Ondřejem Čelůstkou a Tomášem Petráškem

Buďte s námi V REPRE! Česká reprezentace ve spolupráci se svým partnerem TCL přináší podcast, ve kterém vystupují exkluzivní hosté...

V Praze proběhl velký seminář trenérů

V pondělí 15. dubna uspořádala Unie českých fotbalových trenérů společně s Fotbalovou asociací České republiky v Praze velký seminář...