SK Tichá | | Tiskové zprávy

Nový vedoucí úseku trenérů a vzdělávání

V rámci Úseku trenérů a vzdělávání Fotbalové asociace České republiky došlo k 1. lednu 2023 k významné změně. Novým vedoucím úseku se totiž stal třiatřicetiletý Martin Vlk, který na této pozici nahradil Antonína Plachého.

Sportovní vedení FAČR se na konci loňského roku rozhodlo udělat změnu na pozici vedoucího Úseku trenérů a vzdělávání. K poslednímu prosincovému dni roku 2022 skončil dlouholetý vedoucí úseku Antonín Plachý. Zkušený fotbalový odborník udělal za dlouhé roky pro vzdělávání v ČR velké množství práce, za což mu FAČR děkuje a přeje vše dobré v dalším životě.

Novým vedoucím Úseku trenérů a vzdělávání se stal Martin Vlk. Ten v posledních dvou letech působil na pozici šéftrenéra SpSM v Mladé Boleslavi, kde měl na starosti také tvorbu klubové metodiky a interní vzdělávání trenérů. Předtím působil mimo jiné například v Kanadě na pozici krajského sportovního ředitele a později sportovního ředitele klubu Calgary West SC. Během tohoto období působil, jako trenér fotbalových týmů, na několika kanadských univerzitách, hrajících celonárodní univerzitní ligu CIS.

Dále také vzdělával trenéry pro Kanadskou fotbalovou asociaci. V oblasti vzdělávání má dále zkušenosti z působení na pozici učitele na střední škole a profesora na kanadské univerzitě. Martin Vlk je zároveň jedním ze zakládajících členů pilotního programu vznikající mezinárodní výzkumné skupiny, pod záštitou Evropské Unie, v oboru aplikace Ekologické dynamiky ve sportu, vzdělávání a rehabilitace. Je držitelem trenérských licencí a certifikátů z několika zemí.

Úsek trenérů a vzdělávání je od začátku roku doplněn také o Vladimíra Chaloupku, který bude mít v nadcházejícím období na starosti mládežnické licence napříč republikou. Vladimír Chaloupka je bývalý ligový fotbalista, který za Brno, Jablonec a Plzeň odehrál více než 100 prvoligových zápasů. Nyní působí od roku 2012 v roli šéftrenéra přípravek FC Zbrojovky Brno, přičemž s trénováním zbrojovácké přípravky začal již v roce 2006. Dále působí jako lektor v rámci vzdělávání FAČR a Jihomoravského kraje, trenér a školitel v Coerver Coaching programu a „Létající“ trenér. První kontakty s trénováním měl již v letech 2001 až 2003 v roli asistenta u juniorky Zbrojovky Brno. Dále působil také u žákovských výběrů U14 JMKs.

Celý článek ZDE.

Aktuální články

Buďte s námi V REPRE! Nový díl s Marcelem Gecovem

Buďte s námi V REPRE! Česká reprezentace ve spolupráci se svým partnerem TCL přináší podcast, ve kterém vystupují exkluzivní hosté...

Preview: FC Kopřivnice – SK Tichá (sobota, 16:30)

Před zápasem. 19.kolo ČPP I. A třídy sk. B.

FAČR aktualizovala návody k Našemu ISku

Vzhledem ke stále se množícím dotazům FAČR zpracovala a uveřejnila nejčastěji kladené otázky týkající se nového informačního...